Denne artikel er en miniguide til dig, der aldrig har prøvet at bruge hårolie før. Her får du en hurtig gennemgang af fordelene ved at bruge hårolie, og samtidig ser vi nærmere på nogle af de forskellige typer af hårolier, der findes. Endelig kommer vi også ind på, hvordan du bruger hårolie i praksis.

Hvorfor skal du bruge hårolie?

Der er flere gode grunde til at bruge hårolie. Olien tilfører blandt andet dit hår fugt, som er med til at styrke og smidiggøre håret. Det er selvfølgelig særlig relevant for dig, der døjer med tørt hår, men generelt har alle hårtyper godt af at få tilført denne fugt fra olien af og til.

Olien gør ikke kun dit hår stærkere, smidigere og sundere – det medvirker også til at gøre håret mere glansfuldt. Det hår bliver altså ikke kun sundere; det kommer også til at se sundere ud.

Hvilke typer af hårolie findes der?

Der findes mange forskellige typer af hårolie, der egner sig til forskellige hårtyper. Her vil vi kort gennemgå nogle af de mest populære hårolier, der egner sig til al slags hår.

En af disse hårolietyper er arganolie. Arganolie indeholder blandt andet E-vitamin og omega 3, 6 og 9, der alle er sunde ingredienser, der plejer og styrker dit hår. Et eksempel på en rigtig god arganolie er den 100% økologiske Cosmos arganolie – en fremragende hårolie til en lav pris.

Et alternativ til arganolie er den mindre kendte jojobaolie. Her er der reelt set ikke tale om en olie, men nærmere voks, der ekstraheres fra nødderne fra jojobaplanten. Jojobaolie har nogle af de samme egenskaber som arganolie, og blød- og fugtiggør dermed også håret.

En tredje olie, der også skal nævnes, er den velkendte kokosolie. Denne olie har et højt indhold af fedtsyrer og antioxidanter, der er gode til håret. Kokosolie er i modsætning til de øvrige olier meget fedtet, og du bør derfor være varsom med at bruge for meget, da dit hår ellers kan blive meget fedtet.

Hvordan bruger du hårolie?

Når du bruger hårolie i hverdagen, bør du som udgangspunkt kun komme olien på spidserne og den nederste del af håret. Bruger du i stedet olien i hele håret, kan dit hår nemt komme til at se fedtet ud. Håret tager ikke skade af, at du bruger mere olie, men det fedtede look er ikke ønskværdigt.

Hvis du derimod skal bruge hårolien til en decideret hårkur, er det omvendt vigtigt, at du bruger olien fra rod til spids, altså at hele dit hår bliver olieret. Her kan du så efterfølgende skylle olien ud igen efterfølgende, så du ikke får fedtet hår bagefter.