Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/billig-arganolier.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4940
Shampoo bars – det miljørigtige alternativ | billig-arganolier.dk

I en verden hvor der er et højt fokus på klima og miljø, da har vi som forbrugere også en indvirkning på naturen og omgivelserne. Det er ingen hemmelighed at visse elementer i samfundet forurener mere end andre, og er man en miljøbevidst borger vil man unægtelig forsøge at vælge de miljørigtige alternativer, også når det gælder plejeprodukter.

At være miljøbevidst handler ikke blot om genbrug og CO2, det handler nemlig også om at vælge naturlige produkter og undgå kemikalier.

En shampoo er ikke bare en shampoo

Tidligere havde vi ikke det kendskab til kemikaliers indvirkning på naturen, som vi har i dag, og hvad vi vaskede vores hår eller vores tøj med lagde vi ikke den store omtanke i.

I dag har vi en lang bredere viden omkring kemikaliers ødelæggende effekt på naturen såvel som os selv, og flere og flere produkter dukker op, hvor kemikalierne er helt eller delvist valgt fra.

Et af disse tiltag er de såkaldte shampoo bars. Her refereres der til et produkt som man kan bruge til hårvask på lige fod med almindelig shampoo. Den store forskel er dog at det er produkter der ikke indeholder sulfater, ikke er testet på dyr og udelukkende indeholder naturlige ingredienser.

På den måde bliver shampooen ikke blot et middel til hårvask, det bliver en måde hvorpå man kan bidrage til den grønne omstilling uden at gå på kompromis med hverken planter, dyr eller naturen som helhed.

Også emballagen kan sløjfes

Skal man træffe de miljørigtige valg, når det kommer til produkter såsom shampoo, sæbe eller creme, så drejer det sig ikke blot om at kigge på selve ingredienserne.

Det grønne valg handler nemlig også om indpakningen. De velkendte shampoo-flasker, som de fleste kender, består af plastik, som blot bruges den ene gang og derefter skal smides ud. Dette er ikke en bæredygtig proces, og er dermed med til at belaste miljøet.

Vælger man derimod de såkaldte shampoo bars, så vil disse ofte ankomme i nedbrydelige materialer, så de ikke slider på naturen. Disse blokke eller bars skal selvfølgelig opbevares, når de ikke er i brug, og dette kan man gøre ved at købe eller på anden vis anskaffe sig en krukke eller lignende til at opbevare dem efter brug.

Ved at bruge glas eller træ til dette, kan man genanvende hylstrene i flere år uden at skulle ty til plastik eller andre mere skadelige materialer.