Argan olie som naturlig makeupfjerner

Makeup bliver typisk fjernet med en sprit-lugtende makeupfjerner, hvori der indegår en lille mængde olie. Dette er også derfor man kan bruge en argan olie, som makeupfjerner, da en ren argan olie består af 70% olie fedtsyrer. Derfor er det muligt at opløse din makeup ved brug af en argan olie.

Det er især vigtigt at forstå, hvorfor en argan olie er meget bedre end en normal makeupfjerner eller andre olier for den sags skyld. Argan olien vil bagefter fjernelsen af makeuppen efterlade din hud i en naturlig og sund balance. Du vil satens kunne anvende madolie, olivenolie eller rapsolie for den sagsskyld, de vil bare ikke tilføre de samme vitaminer og omega fedtsyrer, som en argan olie vil.

Argan olien er som sagt utrolig effektiv grundet de mange olie fedtsyre, som er gode til at opløse makeup. Men dette er ikke kun det eneste du vil få med en argan olie. Olien vil nemlig give en 2 i 1 løsning, da olien også plejer og genopretter din hud til sin naturlig tilstand. Her vil olien give dig en fugtigere, blødere, smidigere og stærkere hud, hvilket er godt, grundet de mange tilsætningsstoffer, som kan være i den makeup du benytter.

Da denne guide ikke har til formål, at pleje din hud men derimod, hvordan man fjerner makeup med argan olien, vil det være en utrolig god idé at give dit ansigt et lag argan olie efter fjernelsen af makeup. Dette vil ikke tage ret lang tid, når du allerede har olien fremme. Ydermere vil dette også give dig et flottere, strammere og en mere elastisk hud, der vil blive mere resistent overfor hverdagens udfordringer.

Denne video viser, hvordan du fjerner makeup med argan olie

For at følge denne guide helt korrekt, skal du bruge en af vores 100% argan olier. Der vil i produktteksten stå beskrevet, hvis olien ikke er 100% ren argan olie. Denne pleje vil ca tage 2-5 minutter alt efter hvor meget makeup du skal fjerne fra ansigtet. Derudover skal du ikke være sparsom på olien, da der skal være nok til at fjerne alt makeup.

  1. Du skal starte med at fylde argan olie på en vatrondel, og derefter holde den på det ønskede område hvor du vil fjerne din make-up i 20 sekunder. Da dette typisk er ved dine øjenlåg, hvor man fjerner makeup, som mascara og øjenskygge. Du skal ikke presse vatrondelen imod øjet, men holde den meget stille og roligt med et meget lille pres. Hvis du vil fjerne makeup andre steder skal olien masseres ind i huden. Derefter vil du kunne mærke at din makeup lige så stille forsvinder, da det vil glide ud i hænderne.
  2. Der vil stadig forekomme rester af makeup i dit ansigt, og derfor skal du fjerne alle makeup resterne med en vaskeklud, som du har skyldet i lunkent vand. Denne skal løbende vrides op, alt efter hvor meget makeup du har haft på.
  3. Når du har fjernet din makeup kan du give dit ansigt et lille lag argan olie, som vil pleje og styrke huden, så den bliver mere blød, smidig og fugtig.