Pleje og forebyggelse af strækmærker med argan olie

Strækmærker er noget man ikke kan undgå. De opstår typisk da huden ikke kan følge med, og sker intet i forbindelse med en vægtforøgelse. Strækmærker har en meget gylden blå/lilla og rødlig farve, og kan godt ligne et ar. De vil have forskellige størrelser, alt efter hvor hurtigt du vokser, og være forskellige fra person til person.  Det er især gravide, folk i teenageralderen og bodybuildere / styrketrænere, som strækmærker vil opstå hos. Det er især omkring arme, mave og lårene, som vil blive udsat for strækmærker. Du vil ikke kunne finde en kur der kan fjerne strækmærker, og mange har prøvet sig med diverse cremer og kurre, som intet rigtig hjælper. Dog kan du mindske risikoen markant, hvis du tager en argan olie i brug.

Det er argan oliens mange essentielle fedtsyrer og vitamin E og F, som vil gå ind og give din hud en sund og naturlig balance. Argan olien vil kunne forebygge strækmærker, da den gør din hud mere elastisk. Derfor skal du bruge argan olien INDEN, du enten bliver gravid og begynder at bodybuilde/styrketræne. Der er ingen garanti for at strækmærkerne ikke vil opstå, men derimod vil de ikke blive lige så kraftige, som hvis du ingen olie bruger. De vil blive mindre synlige, og i nogle tilfælde vil de slet ikke opstå. Argan olien fungerer på den måde, at du smører olien ind i de områder, hvor du mener strækmærkerne vil opstå. Som bodybuilder/styrketræner, vil disse typisk opstå omkring armhulerne ved brystet, bag på triceps, bryst, omkring lysen, benene og i nogle tilfælde kan de også opstå på biceps. Du vil selv kunne mærke, hvor du vokser, så vær opmærksom på dette!

Som gravid skal du tage argan olie i brug inden dit 2. trimester og gerne fortsætte en måned med olien efter fødsel, da det vil give de bedst mulige resultater. Der er ingen bivirkninger ved brugen af en 100% ren argan olie, da olien kun stammer fra naturens egne midler. Argan olie kan bl.a. også bruges til baby-olie.

Som både gravid og styrketræner/bodybuilder er det vigtigt, at du tager argan olien i brug INDEN du vil have en vægt forøgelse. Deraf vil din hud blive mere elastisk, så den er klar til at blive udsat for de stræk der vil komme.

Du har allerede strækmærker?

Det er ikke muligt at bruge argan olien imod eksisterende strækmærker for , at de skal forsvinde. Dog vil eksisterende strækmærker dog stadig kunne vokse, og derfor kan det godt være en god idé at pleje disse. Mange som igennem deres træning er vokset meget, vil hurtigt opleve at strækmærkerne i starten er meget små. Men med tiden, som du vokser, vil strækmærkerne også vokse. Jeg (Jonas), som skriver denne artikel taler af personlig erfaring, da jeg har selv nogle tydelige strækmærker, som med tiden er vokset utrolig meget. Jeg har kun dyrket styrketræning, som hobby igennem 5 år, intet seriøst.

For at følge denne guide helt korrekt, skal du bruge en af vores 100% argan olier. Der vil i produktteksten stå beskrevet hvis olien ikke er 100% ren argan olie. Denne pleje vil ca. Tage 1-5 minutter alt efter, hvor mange strækmærker / områder du skal pleje.
Det er vigtigt, at du ikke overdrunker huden i olie da det vil være umuligt for huden af tage imod så store mængder. Hvis dette gøres vil du hurtigt kunne mærke at huden forbliver fedtet i længere tid.

  1. Du fordeler den mængde argan olie du skal bruge, enten ud på håndfladen eller det område, hvor plejen skal foretages.
  2. Du begynder herefter at masserer olien stille og roligt ind i dine strækmærker eller området, hvor du vil forebygge imod strækmærker. Sørg for at fordel olien ligeligt, både på strækmærket og rundt omkring strækmærket.
  3. Du skal nu lade olien sidde i 5-10 minutter. Når olien har siddet vil de essentielle fedtsyrer og vitamin E trænge ind i huden, og gøre din hud mere elastisk, og give den mere smidighed imod fremtidige stræk.
  4. Du kan lave plejen flere gange dagligt. Eventuelt om morgenen og inden du går i seng.

Det er vigtigt du fordeler olien udover både strækmærket og området omkring strækmærket. Sørg for at olien ikke sidder fast i rillerne i huden.