Sådan plejer du forbrænderinger, skoldet hud og brændsår med argan olie

Alle der har været i et køkken, har før eller siden prøvet at brænde sig på komfuret. Det samme er også gældende for alle der har været i solen, og ”glemt” at bruge solcreme. Det gør utrolig ondt, uanset om det er fordi man brænder sig på komfuret, eller bliver sol-skoldet i solen. Man vil føle en kraftig svien og smerten forsvinder typisk ikke med det samme. Mange vil i tilfælde af at brænde sig på komfuret, komme forbrædingen i koldt vand, hvilket er helt normalt, og godt for effektivt at køle området og smerten ned. Du skal dog være opmærk på at vandet skal være omkring 15 grader, og du må under ingen omstændigheder bruge is, da der kan opstå forfrysninger i det brændte område.

Utroligt mange vil her bruge en Aloe Vera til at mindske smerten fra skoldningen, men argan olie er derimod 3 gange så effektivt, da argan olie er fyldt med essentielle fedtsyrer, omega-3, omega-6 og omega-9, som er ca. 70% af hele olien. Argan olie vil give dig den lindrende, genopbyggende og helende effekt.

Man deler forbrændinger op i 1. grad, 2. grad, og 3. grads forbrændinger. 1. grads forbrændinger er det man typisk vil blive udsat for, hvor forbrændingen kun er overfladisk og derfor ikke decideret alvorlig (Selvom det gør meget ondt!). 2. og 3. grads brændinger er meget værre, og vil være hvor du oplever vabler og blære i huden ved en 2. grads forbrænding, og en 3. grads forbrænding vil din hud blive helt sort. Disse typer forbrændinger kræver behandling på et sygehus.

Du vil dog blive overrasket over, hvor effektiv en argan olie kan være, til at pleje forbrændinger og solskoldninger. Du vil når du brænder dig, skulle have det brændte område under koldt vand, husk ikke at bruge en pose is eller andet til at køle området ned, da det kan give forfrysninger.
Når du har gjort dette, og de største smerter er ved at være lindret, skal du til at pleje huden, da den har været udsat for ekstrem varme. Dette er uanset om det er en solskoldning, forbrænding eller et brændsår.
Argan olien skal smøres i et tyndt lag på det brændte område og de mange essentielle fedtsyrer og vitamin E i olien vil straks gå igang med at genopbygge og hele huden til sit naturlige stadie. De mange omega-6, vil give dig den lindrende effekt, ligesom en Aloe Vera creme, og omega-3 og 9 fedtsyrerne vil genopbygge og hele din hud effektiv t og hurtigt.
Det er en god idé at behandle og pleje din forbrænding flere gange dagligt i de første par dage efter forbrændingen. Det er i dette stadie, hvor argan olien vil vise sit værd, og i løbet af et par dage vil du kunne være fri for smerte, og ikke mærke til forbrændingen længere. Dette er som sagt kun ved 1. grads forbrændinger. Alle forbrændinger der er kraftigere end dette, anbefales det på det kraftigste, at du søger læge med det samme.

Denne video viser, hvordan du bruger argan olie til pleje af solskoldninger, forbrændinger og brændsår

Til denne guide skal du bruge en 100% ren og økologisk argan olie, da disse vil have den bedst mulige effekt for dig. Alle blandingsprodukter kan ikke anbefales, da de er fyldt med tilsætningsstoffer, som ingen betydning har for din forbrænding. Du skal til plejen af din skoldning, forbrænding eller brændsår bruge 1-4 dråber argan olie, alt efter hvor stort et område du skal pleje. Hvis der er tale om solskoldninger vil du skulle du bruge en del mere. Sørg for ikke at bruge for meget, da det vil fedte din hud ind i længere tid, da kroppen ikke kan absorberer alt for store mængder argan olie. Plejen vil tage 1-5 minutter, alt efter hvilket forbrænding der er tale om.

1. Du tager et par dråber argan olie ud på fingerspidserne.
2. Du masserer stille og roligt argan olien ud på det brændte område. Sørg for at gøre det meget blidt, da området stadig vil være meget ømt.
3. Du lader herefter olien sidde i 5-10 minutter, så olien kan lindre og trænge ind i huden.
4. Du kan nu tage tøj på igen, og eventuelt foretage plejen 1-3 gange om dagen, alt efter dit behov og smerte niveau.

Mængden af argan olie afhænger selvfølgelig af det forbrændte område. Men sørg for ikke at drukne din solskoldning eller forbrænding i olien, da det ikke vil give en mer effekt, selvom man godt kunne tro det. Du kan læse mere her om arganolie, til anvendelse på huden.