Argan oliens lindrende effekt overfor psoriasis

Psoriasis er en sygdom som kan opstå hos utroligt mange. For flere af hundreder år siden blev sygdommen beskrevet som en spedalskhed, men idag ved vi at psoriassis er en immunologisk sygdom, som skyldes fejl i dine gen koder. Ca 3 procent af befolkningen i Danmark vil på et tidspunkt blive ramt af Psoriasis. Dette svarer til ca 170.000 danskere.

Argan olie kan i denne forbindelse bruges til flere typer psoriasis, og vil virke forskelligt, alt efter hvor kraftig og hvordan din psoriasis er rent genetisk. Din hudtype vil her spille utroligt meget ind, og inden du tage olien i brug, skal du derfor være opmærksom på, at vi ikke kan love det vil virke 100%. Dog vil du med sikkerhed kunne mærke den lindrende effekt, grundet argan oliens mange essentielle fedtsyrer. Mange oplever at psoriasisen delvist forsvinder, eller i nogle tilfælde forsvinder den helt.

Det er en god idé inden du går igang med denne pleje, at du tager kontakt til din læge, da da de kender mere til din psoriasis, og hvor kraftig den er. Derfor skal denne pleje laves i samråd meget læge/hudlæge.

Argan olien vil som sagt ikke fjerne din psoriasis med 100% sikkerhed, men derimod vil du kunne mærke den lindrende effekt. Dvs. At du vil opleve en mindre kløen og udslet i områder med psoriasis. Ydermere vil olien gøre din hud mere fugtig, blødere og smidigere. Dette giver dig også en stærkere hud, som generelt kan holde til mere end den er vant til.

Denne video viser hvordan du kan pleje psoriasis med argan olie

Til denne guide skal du bruge vores 100% økologiske argan olie ( vi har kun økologiske argan olier ). Plejen vil tage 4-8 minutter alt efter, hvor stort et område du skal pleje.

1. Du bruger en lille mængde argan olie, svarende til 5-10 dråber, alt efter hvor stort et område du skal pleje. Det er vigtigt at føle sig frem, da du ikke skal drukne din hud i argan olien.
2. Du fordeler olien ud i et tyndt lag i området du plejer med masserende bevægelser.
3. Derefter lader du argan olien sidde i 5-10 minutter.
4. Du kan lave plejen flere gange dagligt, men dette afhænger også meget af, hvor kraftig en psoriasis du har.

Det vil være en rigtig god idé at smøre argan olien rundt om de områder, hvor du er ramt af psoriasis. Dette vil give din hud mere smidig og stærk, hvilket kun er godt, når du allerede er igang med at pleje din psoriasis med olie.

Du kan under din pleje at psorasis opleve at huden vil hæve op. Dette er dog helt normalt, og hævelsen vil i løbet af et par falde til ro, og du vil begynde og kunne mærke, at argan olien lindre din psoriasis.