Argan olie kan fjerne lugten af sved og sure tæer

Arganolien er utrolig brugbart, hvis du har har problemer med sved og sure tæer, som er et problem mange af os kan have. Arganolien vil ikke gå ind og lukke dine porrer til , eller stoppe din produktion af selve sveden. Argan olien vil derimod gå ind og neutraliserer selve lugten af sved, hvilket for dig betyder at man kan bruge argan olien som en dæmpende olie. Yderligerer kan du bruge olien sammen med andre parfumer eller en deodorant, hvilket gør at du får en endnu bedre effekt fra din parfume/deodorant, da den vil holde længere.

Argan olien virker på samme måde for dine tæer, da den vil sørge for at sved og lugt fra tæerne vil blive minimeret markant. Dog er det ikke 100% sikkert, da surer tæer typisk opstår fordi indeklimaet for dine føder er utrolig dårligt, hvilket argan olien ikke kan fjerne. Dette har vi dog nogle fifs til, som du kan læse mere om længere nede i teksten. Det fugtige miljø for dine tæer opstår, hvis du ikke får tøret eller gennemluftet dine sko ordenligt. Det er især hvis de er våde eller du i løbet af dagen kommer til, at svede meget nede ved tæerne, at sure tæer vil opstå. Yderligerer kan der også opstå problemer som svamp, hvilket kan være utrolig ubehageligt.

Tips til at undgå sure tæer

Vi har nogle få simple tips, som kan hjælpe dig til at komme af med din sved og sure tæer. Dette kræver ikke alverdens arbejde, og derfor er det kun en ny rytme du skal vende dig til.

Hvis dine skole bliver våde i løbet af dagen (enten om det er grundet vand eller sved ved tæerne), så skal du sørge for IKKE at stille dine sko ved brændeovnen eller en radiator. Dine sko vil kun blive tørre uvendige og ikke luftet ordenligt igennem. Derfor kan det istedet anbefales, at du tager avispapir og putter det ned i skoene, da det vil absorberer vandet. Ydermere kan det også være en god idé at stille skoene udenfor døren, hvis vejret er til det (ikke i frost eller regn).

Det er en utrolig god idé, at du gør dette hver dag du har brugt dine sko. Lad dem stå udenfor i et par timer, om det er på terrassen, altanen eller døren er fuldstændig lige meget. Så længe de bliver luftet, og sørger for at fylde avispapir i skoene når du tager dem indenfor.

Dette burde give dig nogle tørre sko, som er klar til endnu en arbejdsdag. Du vil med dette simple tip, give din fødder et meget bedre indeklima, således at der ikke opstår ekstrem sur sved og svamp.

Sørg for at skift strømper og vask dine føder dagligt.

Hvis dette ikke hjælper, kan du med arganolien neutraliserer lugten markant. Yderligerer vil du også forebygge imod svamp, generel fodpleje til dine tæer og fødderne. Argan olien er fuld af vitamin E og essentielle fedtsyrer, som er kroppens egne vitaminer, og derfor er det oplagt at bruge arganolie til pleje af sved og suretæer.

Denne video viser, hvordan du bruger argan olie til at fjerne lugten af sved og sure tæer

Til denne guide skal du bruge en af vores 100% rene og økologiske arganolier (hvilket alle vores olier er), som kommer I en flasker med pumpe, som gør at du lettere kan styre den mængde olie du skal bruge. Hvis du vælger at bruge andre olier, er det utrolig vigtigt, at du bruger en 100% ren argan olie, da olier hvor der er tilsat tilsætningsstoffer ikke kan anbefales til pleje af hverken tæer, eller til brug under armene imod sved.

Arganolie imod sved

  1. Du skal trykke 1-2 pump arganolie ud i håndfladen, og fordel ligeligt argan olien ud i begge håndflader. Dernæst kan du nu køre olien op til både venstre og højre armhule, hvor du sørger for at masserer argan olien godt ind.
  2. Det er vigtigt at du lader arganolien tørre ordenligt (5-10 minutter) før du tager din parfume eller deodorant på.

For at få den bedst mulige effekt fra argan olien, er det en god idé at tage at vaske dig under armene inden du bruger olien. Dette kan enten være med en klud, eller ved at tage et bad. God hygiejne og at du skifter dit tøj ofte, vil også hjælpe på lugten fra sveden.

Argan olie imod sure tæer

  1. Du skal trykke 1-2 pump argan olie ud i håndfladen, som du fordeler ligeligt på begge håndflader i et tyndt lag.
  2. Derefter begynder du at masserer argan olien ud mellem dine tæer. Det er vigtigt at olien kommer godt ind i alle områderne på tæerne, for at få den bedst mulige effekt. Du må også meget gerne give hele foden en omgang argan olie, nu hvor du er igang med tæerne. Dette vil pleje både tæer og fødderne.
  3. Du skal lade dine tæer absorberer olien i 5-10 minutter, før du kan tage strømper på igen.

Det er en god idé at du læser punktet ”Tips til at indgå sure tæer”, da det har utrolig meget inflydelse på, om lugten fra de sure tæer vil forsvinde.

Hvis du generelt har en manglende hygiejne, kan dette også forringe argan oliens forebyggende effekt imod sure tæer og sved. Dog kan det også være en sygdom, infektion eller andet, som er årsagen til dine sure tæer. Så hvis intet af dette hjælper, kan det være en god idé at  søge læge, som kan hjælpe dig med medicin eller andet.