Arganolie er ikke kun brugbart for mennesker, det kan også bruges til dyr, som har pels, hvilket gør at argan olien især henvender sig til katte, hunde og heste. Disse dyr kan få de samme hudproblemer, som os mennesker, og derfor er det oplagt at bruge arganolien til dem.

Dog er det forskelligt, hvordan du skal pleje dit dyr med argan olie, da der er forskel på hvordan en hund, kat eller hest skal plejes på forskellige måder, da de hver især opfatter olien på forskellige måder. Derfor er det vigtigt at være lige så omhyggelig med dit dyr, som du er på dig selv.

Arganolien kan bruges til de samme ting på et dyr, som på mennesker. Derfor er det en utrolig god idé at bruge den tommelfingerregel, at hvis du ville bruge olien til din egen pleje, så kan du også bruge den til pelspleje på din hund, kat eller hest. Dette vil være ting som; generel pelspleje, tør hud og eksem samt vorker eller små betændelser. Det kan være eksem som kan forekomme hos heste, da de ofte står i solen, hvor myggestik og insektbid også vil være meget normalt. Det er vigtigt, at du ikke bruger arganolien som erstatning for medicin eller andet medicin til dit kæledyr. Dette skal kun gøres med vejledning fra din dyrelæge. Argan olie kan fx bruges som base for en æterisk olie mod ringorm hos dyr.

Denne video viser, hvordan du plejer pels og trådepoterne på din hund:

Pleje af pels og trædepoter på din hund med argan olie

Når du går igang med pleje af pelsen eller trådepoterne er det utrolig vigtigt, at du får masseret olien godt ind I pelsen eller poterne, da din hund ser olien som slik, og derfor vil gøre alt for at slikke olien af, hvilket mindsker effekten fra argan olien markant.
Du starter med at dossere arganolien ud i din ene håndflade. Derefter masserer du olien ud i dine hænder, så den bliver varmet op. Herfra kan du begynde at massere olien ind i pelsen på din hund. Det er vigtigt at du ikke drukner pelsen i argan olie, og sørg for at komme så dybt ind i pelsen, som overhovedet muligt.

Dog er det en utrolig god idé eventuelt at fordele plejen ud over flere omgange, eller sætte god tid af til at pleje af pelsen, da det kan tage lang tid. En hund har ofte meget tyk pels. For at plejen skal virke bedst, er det vigtigt, at man kommer i dybden på pelsen. Det er ikke nødvendigt, at du kommer hele pelsen igennem, og det er derfor intet problem, hvis du fordeler plejen ud på en 2-4 områder, og tager plejen af pelsen i etaper.

En smart måde at forkæle din hund lidt ekstra, er at bruge argan olien sammen med den shampoo, som du vasker pelsen i. Dette vil give dig en dobbelt effekt, da du alligevel skal massere shampooen godt ind i pelsen. Som udgangspunkt skal dette maksimalt gøres 1 gang om ugen.

Din hund vil få en pænere pels, og du vil ikke opleve store problemer med hundehår rundt omkring i dit hjem. Pelsen vil blive mere fyldig og have en helt andet glans. Dette skyldes de mange essentielle fedtsyrer og E-vitamin i arganolien. Olien vil have nøjagtig samme effekt på dit husdyr, som den har på dig.

Hvis du derimod skal pleje trædepoterne på din hund, er det vigtigt at du kun bruger meget lidt argan olie til hver trædepote. Dette skal smøres utrolig godt ind på trædepoten. Sørg for at holde øje med din hund bagefter, da de har tendens til at slikke olien af igen.

Hvis din hund døjer med problemer som eksem, eller problemer med insektbid fra tager og lingende, kan det være en god idé at behandle pelsen med argan olie. Yderligerer kan du også pleje snuden med argan olie, hvor det også er utrolig vigtig kun at bruge en lille mængde argan olie. Hvis din hund ikke kan lade være med at slikke det væk, kan det være en god idé at springe snuden over.

Pleje af pels og poter på din kat med argan olie

Katte er mange gange deres egen herre, og derfor ved du sikkert nu, at det kan blive problematisk når du skal pleje pelsen eller poterne på din kat, da de ikke kan lide at blive våde eller fedtet ind på nogen måde. Dog har vi nogle fifs til dette.

Når du skal pleje pelsen på din kat, skal du pumpe arganolien ud i den ene håndflade, og derefter masserer olien varm med begge dine håndflader. Dernæst skal olien nu masseres godt ind i pelsen på din kat. Det er vigtigt at du får masseret olien godt ind i pelsen på din kat, og kun bruger en moderat mængde arganolie. De fleste katte kan ikke lide at få fedtet pelsen. Så tag hellere for lidt end for meget argan olie i brug.

Sørg for at du kommer dybt ind i pelsen, og derefter masserer olien ud imod pels spidserne. Det kan med fordel være en god idé at først køre olien med hårstråene, og derefter imod hårstråene. Dette fordeler olien utrolig godt.

Det er meget vigtigt at du ikke får brugt for meget arganolie, og at olien bliver fordelt godt i pelsen. Dette vil have betydning for den fremtidige pleje af din kat. Derfor, start ud med meget lidt argan olie!

Du kan også bruge arganolien på poterne af din kat. Dog er dette et meget sart område for et kat, og derfor skal du være meget påpasselig når du laver denne pleje.

Pleje af pelsen på din hest med arganolie 

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man vælger kun at bruge argan olie til at pleje sin hest, da det er et utroligt stort dyr. Derfor kan det her, være en utrolig god idé at blande argan olien i den shampoo, som du bruger til din hest.

Dog kan du derimod pleje manken på din hest med en mere moderat mængde arganolie. Her skal du sørge for at massere argan olien godt ud i dine hænder, således at du varmer olien op. Dernæst skal du masserer olien ind i manken på din hest. Du skal starter fra bunden af manken, og arbejder dig ud imod hårspidserne, ligesom hvis du skulle pleje dit eget hår. Din hest vil få en meget flottere, mere naturlig og fyldigere manke. Yderligere er det også en god måde, at give sin hest den ekstra kærlighed, som den fortjener.
Denne pleje kan foretages 1-2 gange hver 14. dag.

En hest vil typisk også blive udsat for insektbid i sommerperioderne, hvor der kan opstå kløen og irritation hos din hest. Her kan der smørres olie ind på insektbiddene. Argan olien har en lindrende og helende effekt (betændelsesdæmpende), hvilket betyder at din hest ikke længere vil føle sig generet af dette.

Du kan bruge argan olien til mange forskellige formål, og det er ikke kun hunde, heste og katte, som kan bruge denne vidunderlige, og naturlige olie. Sørg for kun at bruge en 100% økologisk og ren argan olie, som kan købes her på billig-arganolier.dk